Palau Saura de segona branca

Benvinguts a La Ciutat Noble de Ciutadella

Palau aixecat de nova planta en la primera meitat de segle XVIII , que ocupa una illeta sencera de cases, limitada ples carrers del Seminari, Socors, Hospital de Santa magdalena i Sant Crist.

La gran escala corona amb una llanterna voltada de finestrals. La casa passà a finals de segle XIX a masn de la família Salord. Esls pares desl darrers propietaris l’endreçaren totalment en ocasió de les seves noces, donant-li un caràcter molt uniforme, de gust “art noveau” , que no afectà només la secció del moblatge, sinó a tota la resta: sòcols, banys, escalfaplanxes, cortinatges, argenteria… etz. Una col.lecció notable de peces de museu, que malauradament foren venudes o repertides, després que la casa fou venuda a una entitat bancària a meitats de segle XX.

La planta baixa fou totalment transformada en diverses ocasions, afectant també la part exterior; i a la planta superior, després de haver tingut diversos destins, i en l’actualitat amb destí incert, ha sofert una transformació substancial, salvant-se solament l’escala i l’exterior neoclàssic dividit per pilastres encoixinades, amb cinc balcons de ferro, coronats amb frontó triangular.

Escut Familiar

Palau de Cas Baró

Façana

( Ciutadella )

Palau de Cas Baró

Detall del coronament de la finestra

Texte: Gabriel Julià S

Andreu Casasnovas Marqués

Disseny Gràfic i Fotografies de: Sebastià Taltavull S.